Lenka a Luboš Bláhovi
Co je to lyofilizace a na co si dát pozor při výběru lyofilizovaných potravin?
Manželé Bláhovi se věnují lyofilizaci od ledna roku 2018. Od té doby prošlo jejich firmou nespočet druhů potravin. Při debatě se dozvíte, co je to lyofilizace, a proč není lyofilizace, jako lyofilizace. Jak správně skladovat lyofilizované potraviny a na co nezapomenout při konzumaci. Dotkneme se také tématu rebrandingu a dotací. Možná zbyde čas i na další zajímavá témata z jejich výroby.
Firma Lyopotraviny s.r.o. vznikla v lednu roku 2018 v malé vesničce Hněvkov na severu Moravy, kdy si dva odvážní manželé řekli, že chtějí začít podnikat a do cesty se jim připletl nápad, pořídit si lyofilizátor. V tu dobu vůbec ani netušili, co lyofilizace je, natož toto slovo bezchybně vyslovit. Firma manželů Bláhových se zaměřuje převážně na české ovoce, zeleninu a zakázkovou lyofilizaci. I přes dnes již plný trh lyofilizovaných produktů převážně ze zahraničí, si drží a budují své místo na českém trhu díky nezaměnitelné kvalitě jejich výrobků a také jejich osobitému přístupu k zákazníkovi. Nejen lyofilizované ovoce dostalo důvěru u nejlepších výrobců BEAN to BAR čokolád na českém i slovenském trhu. Jejich služby a ovocné prášky vyhledávají včelaři pro své ochucené medy. Velmi úspěšní jsou také v zakázkové lyofilizaci a díky jejich přístupu vzniklo nemalé množství doplňků stravy, či pomohli univerzitám nejen v Česku s jejich studiemi. Těší se na setkání Lenka a Luboš Bláhovi.