Jan Nedoma
Cesta do michelinské restaurace – úskalí těžké práce v gastronomii a udržitelnost
Jan vás v přednášce provede jeho spletitou cestou k vrcholové gastronomii. Dozvíte se, jak efektivně zvládat stres a fyzické vypětí během práce. Nahlídneme také společně pod pokličku moderní gastronomie, trendů v kuchyni, ale také na zpracování surovin z pohledu udržitelnosti.
V současné době opět bydlí v malebném rodném Příboře na Novojičínsku. Již od mala pro něj bylo vaření nejen vášní, ale i prostředkem, jak vyjádřit své umění. Odtud jeho oblíbený slogan – Jídlo uměním. Postupem času si prošel mnoha stážemi, jako například podnik Entree v Olomouci či Essens v Hlohovci. Největší zkušenosti však nabral v pražských podnicích Radka Kašpárka – michelinskou hvězdou oceněném Fieldu a novém podniku 420 restaurant, kde byl už při jeho počátcích. Honza ve volném čase rád maluje akvarely i akrylem, čte a navštěvuje zajímavé gastro podniky. Momentálně pracuje jako šéfkuchař na volné noze, zabývající se soukromými i veřejnými degustacemi.